Kok & de Bruin
Kerkstraat 19
4196AA Tricht
0345577700
Website
info

Jeroen Kok en Jouke de Bruin zijn begin 2004 hun eigen restaurant begonnen in Tricht, midden in de Betuwe, nadat ze zich in vele opzichten het vak eigen hebben gemaakt bij gerenommeerde adressen. Uiteindelijk kwamen ze elkaar tegen bij André van Doorns Kasteel Heemstede in Houten en smeedden daar de stoute plannen om voor zichzelf te beginnen.

Jouke de Bruin: “Met zoveel mogelijk puur en eerlijk koken en met onze eigen, informele, oorspronkelijke invulling van gastvrijheid, proberen we het de gasten aan ons te binden. We dringen niks op en zijn echt blij als we het ze een avond lang heel erg naar de zin hebben kunnen maken. Niet alleen het eten, het totaalplaatje van prettig voelen, daar gaat het om en daar doen we alles aan.”

Maar midden in de Betuwe een restaurant met stijl beginnen, in een omgeving waar lekker vaak afhangt van de hoeveelheid, dat is geen sinecure. Daar aan de Linge, aan zo’n originele Betuwse Dorpstraat, in de schaduw van de dorpskerk, omringd door fruitbomen en landerijen, daar hebben ze een culinair paradijsje neergezet in wat vroeger een meelopslagplaats geweest is, wat je nog kunt zien aan de zware balken.

Zo’n 36 gasten kunnen beneden in het basaal klassieke etablissement genieten van een ontspannen eetfestijn en boven is er plaats voor groepen tot maximaal 24 personen in de private dining room. En waar kunnen ze zoal van genieten? “We proberen zoveel mogelijk producten uit de directe omgeving te verwerken,” zegt Jeroen Kok. “We zetten het prachtige vlees van Palmensteyn op tafel. Hereboer Wouter van Everdingen heeft drie koppels koeien van het Blonde d’Aquitane ras lopen in de uiterwaarden van
’s lands langste rivier, de Linge. Het zijn mooie beesten die hun leven grotendeels buiten doorbrengen, gewend als ze zijn aan de soms extreme omstandigheden van hun thuisland de Pyreneeën. Zelfs het kalven doen ze zelf, zonder hulp van de boer. Dan zijn er in zo’n landelijke omgeving natuurlijk fruit en groenten genoeg. Zoveel wordt er aangeleverd, dat we zomers en in het najaar flink aan het wecken slaan. Zo hebben we ook heerlijke snijbonen in ’t zout, heerlijk voor bij de tarbot. We maken onze eigen balkenbrij en appelstroop. Voor bij de welkomstchampagne hebben we zelf gemaakte kweeperensiroop of vlierbloesemsiroop, en ik verzeker je, dat is erg lekker.”

Dit restaurant heeft nog geen foto's ingevoerd.

De menukaart loopt zo’n beetje met de seizoenen meer, maar verandert toch nog zo’n acht keer per jaar. Zo is er een kaart voor de aspergetijd, voor de eerste haring en het wild in het najaar. Het zeer gewilde zes gangen menu wisselt zelfs wekelijks. “Dan zet ik er bijvoorbeeld eens geroosterde coquilles met oerwortelen, Panhofham en druppels zeer oude balsamico op. Panhof? Ja dat is ham van de Pata Negra varkens van Bert Waterval uit Dalfsen. Zijn beesten eten zich lekker vol aan de eikels in de grote eikenbossen daar in Salland. Ook heerlijk is de runderlende, rauw gemarineerd met rettich, gevuld met verse Bretonse oesters en Piccalilly.
Man, er zijn zoveel lekkere combinaties te bedenken.”

En voor de gast die wil overnachten en niet vies is van een wandeling na het eten. Op twintig minuten lopen is er De Neust, de bed and breakfast van de Mariënweerd. “We brengen de mensen er ook graag zelf naartoe,”zegt Jouke, “maar die wandeling is zo’n geweldige ervaring, zo midden in het echte boerenland van de Betuwe, dat moet je jezelf gunnen.”

Kok & de Bruin in Tricht bij Geldermalsen is zo’n restaurant waarvan je na afloop stiekem denkt: ik wou dat eten en drinken mijn ambacht was. Zo’n echt Jeunes Restaurateurs adres dus.

Openingstijden:
Maandag:gesloten
Dinsdag:12:00 tot 21:30
Woensdag:12:00 tot 21:30
Donderdag:12:00 tot 21:30
Vrijdag:12:00 tot 21:30
Zaterdag:18:00 tot 21:30
Zondag:gesloten

Keuken:
Frans
Nederlands

Ambiance:
Luxe
Modern
Sfeervol

Faciliteiten:
Rolstoeltoegang
Kinderstoel
Catering
Kindermenu
Vergaderen
Parkeergelegenheid
Groepsfaciliteiten
Betalen:
Pin, Mastercard, Visa, American Express, Diners Club

Vergaderfaciliteiten:
-

Koffiemerken:
-

Overige:
Lunch:  Ja
[Bekijk voorbeeld]