De Zwarte Madonna
Eschberg 5
6291NK Vaals
0433060080
Website
info

Tegenover Museum Vaals staat in het park het bijzonder sfeervolle museumcafé ´De Zwarte Madonna´. Deze ruimte waar men zit op antieke bidstoeltjes uit een klooster is verder sfeervol ingericht met onder andere een prachtige bar gemaakt van twee 19-eeuwse altaren, een biechtstoel en een rijk uitgesneden koorbank.

Dit restaurant heeft nog geen foto's ingevoerd.

Het museumcafé is geschikt voor ontvangst van grotere gezelschappen. Men kan hier genieten van onder andere een “aangekleed” kopje koffie of thee met een grote punt luxe Limburgse vlaai, een heerlijke koffietafel, een kloosterbiertje of een uitgebreid borrelgarnituur. Het geheel en dat geldt ook voor het prachtige terras heeft een bijzondere uitstraling en samen met het uitzicht komt men hier helemaal tot rust.

In het weekend biedt het museumcafé op de zaterdag en zondag haar gasten Surinaams eten. De keuken is die twee dagen geopend tot 21.00 uur ’s avonds. Overdag staan er Surinaamse broodjes en soep op de kaart en ‘s avonds een aantal keuzemenu’s. Voor groepen zijn op afspraak doordeweeks ook Surinaamse diners mogelijk.

Als enig Surinaams restaurant in geheel Limburg hoopt zij veel gasten kennis te laten maken met de Surinaamse kaart. De menukaart zal regelmatig wijzigen omdat de Surinaamse keuken heel divers is aangezien de Surinaamse bevolking afkomstig is uit een groot aantal landen. De Surinaamse keuken is daardoor een harmonieuze combinatie van een groot aantal internationale keukens o.a. Hindoestaans (India), Creools (Afrika), Javaans (Indonesië), Chinees (China), Hollands, Joods en Portugees. Uit deze vermenging van vele culturen met het Surinaamse, is de unieke Surinaamse keuken ontstaan met een eigen onderscheidend Surinaams karakter.

De eerste gerechten die op de menukaart staan zijn toegankelijke gerechten zoals Surinaamse nasi en bami en uiteraard de Surinaamse roti, wat een soort pannenkoek is gevuld naar keuze met aardappel, kouseband en kip.

Openingstijden:
Maandag:gesloten
Dinsdag:10:30 tot 17:30
Woensdag:10:30 tot 17:30
Donderdag:10:30 tot 17:30
Vrijdag:10:30 tot 17:30
Zaterdag:10:30 tot 22:00
Zondag:10:30 tot 22:00

Keuken:
Nederlands
Surinaams

Ambiance:
Gezellig
Luxe
Sfeervol
Warm

Faciliteiten:
Rolstoeltoegang
Rolstoeltoilet
Terras
Afhaalmogelijkheid
Kindermenu
Vergaderen
Conferenties
Parkeergelegenheid
Bruiloften / partijen
Groepsfaciliteiten
Betalen:
Alleen contant

Vergaderfaciliteiten:
-

Koffiemerken:
-

Overige:
Lunch:  Nee
[Bekijk voorbeeld]